Energie besparing project

Tijdens het project ‘Energiebesparing thuis’ wordt gekeken waar je in huis allemaal op kan besparen. Hierbij kan gedacht worden aan elektriciteit, maar ook aan gas en water. Met welke tips en trucs komen de kinderen zelf en zijn voor de ouders interessant thuis uit te voeren?

Aan het einde van het project is er de mogelijkheid om een energiecoach uit te nodigen die in gesprek kan gaan met de ouders en krijgen de kinderen een tegoedbon om goedkope besparingen aan te schaffen voor in huis. Over de tegoedbon vindt u hier meer informatie 

Hoe werkt het?

1. Je download de werkbladen en print deze uit. (Indien je niet kan printen kan je de werkbladen ook in word antwoorden of in een schrift) 

2. Begin met het introductie filmpje - energiebesparing te bekijken. 

3. Daarna bekijk je het instructie filmpje - energie les. In het instructiefilmpje vertellen we hoe je de werkbladen moet gaan invullen. Bekijk deze met de werkbladen voor je. 

4. Ga aan de slag met de werkbladen. Je mag zelf je de volgorde van opdrachten bepalen. Uiteindelijk heb je 5 opdrachten gemaakt in 1 week. 

5. Kom je er tussendoor niet uit en heb je vragen, stel ze onderaan met het formulier of kijk het filmpje van de energie coach van Energiek Schiedam. Misschien wordt daar al het antwoord in gegeven. 

6. Maak een verslag met je bevindingen, dit kan op verschillende wijze. Kijk hier op welke manieren dit allemaal kan. 

7. Lever het verslag hier in. 

 

-----------

Extra informatie over energie vind je hier.

Extra proefjes met energie vind je hier.


Werkbladen - downloaden

Werkbladen Energie Besparing
Word – 406,4 KB 71 downloads
Project handleiding docent
PDF – 695,5 KB 40 downloads

Introductiefilm - energiebesparing 

Energiecoach van Energiek Schiedam 

Instructiefilm- energie les

Instructiefilm isolatieleskist 


Vraag?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.