Energie besparing les

Tijdens de les ‘Energiebesparing’ wordt gekeken waar je in huis allemaal op kan besparen. Hierbij kan gedacht worden aan elektriciteit, maar ook aan gas en water. Met welke tips en trucs komen de kinderen zelf en zijn voor de ouders interessant thuis uit te voeren?

Aan het einde van het project is er de mogelijkheid om een energiecoach uit te nodigen die in gesprek kan gaan met de ouders en krijgen de kinderen een goodie-bag met enkele energiebesparende gadgets om thuis te gebruiken. 

Hoe werkt het? 

Fysieke les

Jolien komt als gastdocent voor 1 uur in de klas. Tijdens deze les bespreken wij verschillende energiebesparende methodes voor in huis, maar gaan er ook mee aan de slag met onze isolatiehuisjes. Aan het einde van de les krijgen de kinderen een goodie bag mee met energiebesparende items voor in huis. Deze goodiebags worden aangeboden door het Servicepunt Woonverbetering Schiedam. 

 

Digitale les

1. Je downloadt de werkbladen, die hieronder  staan,  en print deze uit. (Indien je niet kan printen kan je de werkbladen ook in word antwoorden of in een schrift) 

2. Bekijk het introductie filmpje - energiebesparing. 

3. Daarna bekijk je het instructie filmpje - energie les. In het instructiefilmpje vertellen we hoe je de werkbladen moet gaan invullen. Bekijk deze met de werkbladen voor je. 

4. Ga aan de slag met de werkbladen. Je mag zelf je de volgorde van opdrachten bepalen. Uiteindelijk heb je 5 opdrachten gemaakt in 1 week. 

5. Kom je er tussendoor niet uit en heb je vragen, stel ze onderaan met het formulier of kijk het filmpje van de energie coach van Energiek Schiedam. Misschien wordt daar al het antwoord in gegeven. 

6. Maak een verslag met je bevindingen, dit kan op verschillende wijze. Kijk hier op welke manieren dit allemaal kan. 

7. Lever het verslag hier in. 

 

-----------

Extra informatie over energie vind je hier.

Extra proefjes met energie vind je hier.


Werkbladen - downloaden

Werkbladen Energie Besparing
Word – 406,4 KB 297 downloads
Project handleiding docent
PDF – 695,5 KB 260 downloads

Introductiefilm - energiebesparing 

Instructiefilm- energie les

 


Energiecoach van Energiek Schiedam 

Instructiefilm isolatieleskist 

 


Vraag?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.