Altijd al drones door de ruimte willen laten vliegen, of door de gangen racen met een robot? Het kan allemaal tijdens het innovatie avontuur! 

 

Het begrip drones begint steeds professioneler te worden. Er is steeds meer behoefte om in verschillende ruimtes en omgevingen te kunnen oefenen, en in wedstrijd verband het tegen elkaar op te nemen. Hierin willen wij in Schiedam een voorloper zijn in de organisatie van een laagdrempelig project voor de jeugd.

Het project staat deze keer voornamelijk in het teken van ontdekken, beleven en gezelligheid. Basisschool leerlingen van groep 8 uit Schiedam, zullen behendigheidsoefeningen in een carrouselvorm spelen. 


WIE; groep 8 PO 

WAAR; ONS gebouw 2, 

             Van Heekstraat 13

TIJD PER KLAS; 1,5 uur 

TARIEF; 150 euro

Kosten

150 euro 

Wat ga je doen?

Vliegen met drones, rijden met de robomaster en een bluebot programmeren. 

Meer informatie is hier te vinden

Duur

1,5 uur bij ons op de locatie

Aanwezige technologieën 

Tijdens het evenement hebben wij een carrousel met kleine drones. Hierin hebben wij behendigheidsoefeningen toegepast. Wie is het snelste? En wie werkt het nauwkeurigst? 

Naast drones zullen er twee van deze robots aanwezig zijn om mee te rijden. Er ligt een parcours klaar en op het einde moet je het juiste nummer "afschieten"

Wij hebben een klassenpakket van de blue-bot. De kinderen kunnen hiermee oefenen met het programmeren van een robot. Dit kan met de knoppen op de rug van de bot of via de iPad. Wij hebben verschillende matten waarop de kinderen spelenderwijs kunnen programmeren.